tisdag 12 augusti 2014

Backpacking del 6. Paris

Vi anlände till Paris på förmiddagen efter en 11 timmar lång färd med nattåg, ytterliggare en gång med en barnfamilj. Ubgen de hade med sig var extremt hyperaktiv att tillägga. 

Boendet vi valt låg mer centralt i staden, ett par kvarter från eiffeltornet. Vi fick vid ankomst frågan om att uppgradera oss till ett finare rum mot en betalning på 30€ per natt, vi tackade nej och tänkte att vi skulle kunna göra mycket roligare saker för dem 120€ det i slutändan skulle bli. Dock var det inte incheckning ännu så vi lassade in väskorna i bagagerummet och drog ut för att kolla området, kikade på tornet och åt på en marockansk restaurang



När incheckningstiden väl var inne drog vi till hotellet för en välbehövd dusch. Väl framme på hotellet får vi veta att vi uppgraderats kostnadsfritt till ett finare rum, wiho!! 


Ner mot staden, kollade utanför louvren, kikade in notre dame (inte alls lika petiga med knävisande som italienarna), åt crepes, kollade in champes elysees, triumfbågen och tillbaka till eiffeltornet igen 










Dag nr. 2 gick vi upp tidigt för att hinna till eiffeltornet innan de värsta köerna samlats. Frukost ingick dessutom i vårt rum och det var fantastiskt!! Riktig frukost!! Grovs bröd, rostbröd, yoghurt, frukt, grönsaker, gott kaffe (enligt henke) och olika pålägg. Lyckliga vi! I några veckor hade vi vid detta lag levt på torra ljusa och stenhårda brödbitar eftersom det är vad italienarna verkar se som frukost.. 

Mot tornet, och mycket riktigt, vi slapp de värsta köerna. Trapporna upp givetvis, till andra våningen åtminstone eftersom man inte fick ta trapporna högst upp. Blev lite besviken, trodde att trapporna skulle vara mycket jobbigare men icke. 


Våning 1

Våning 2

Våning 3

Vidare att kika på staden, moulin rouge!

Dag 3 blev det louvren, vi var ändå tidiga dit men fick ändå köa i 1 timma, efter vårt besäk var kön ca. 4 ggr så lång, yeez!
Hysteri runt mona lisa, trots att det fanns så många andra målningar som var så mycket mer intressanta.







Maten på louvren var heller inget att hänga i julgranen. Billigaste rätten var en ceasarsallad för 18€!!! Och det var den äckligaste sallad jag någonsin ätit! Besk sallat ned bruns kanter, torr smaklös kyckling, anjovis på som fick hela salladen att smaka fisk, smaklös dressing, inget bra alls.

Tredje dagen var planen att kolla på Paris katakomber som byggdes under romartiden, 30 mil långa tunnlar, 2 km av dessa är öppna för allmänheten. Under pesten så fick man inte plats med alla döda på kyrkogården, därför grävde man upp gamla gravar och bar ner skeletten i katakomberna där de staplades. Det ska finnas 3-6 miljoner skelett där nere. Kön som var 3 timmar lång, varav 1 timma i ösregn, var dock inte värt det. 



Dag 4, hemfärd. Slut på tågluffen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar