tisdag 29 juli 2014

Backpacking del 3. Venedig

Nattåget var bokat, en dag senare än tänkt p.g.a fullbokat tåg, blev sittplatser tyvärr p.g.a fullbokade liggplatser denna dag. Jaja tänkte vi, det går väl an så länge Henke kan ta sina smärtstillande så kanske det underlättar i alla fall, man kunde ju i alla fall fälla sätet. Haha där fick vi! En jäkla kupé!! Kvav dålig luft. Med enbart sittplatser som inte gick att fälla. Ihop med två brittiska backpackers, en asiatisk kille och en tysk tjej. Snarkande. Öronpropparna trillade ut konstant. Vaknade om och om igen. Henke fick resa sig x flera för ryggens skull. Pilla i sig smärtstillande. Men skönt nog klarade hans rygg resan denna gång. 
Vi anlände till Venedig vid 8.30 på morgonen, det lilla budgethotellet låg bara ett stenkast bort från stationen och tack och lov hade ett rum precis blivit ledigt och färdigstädat så att vi kunde slänga av oss väskorna direkt, ta en dusch och sedan dra ut på jakt efter frukost. 

Dagen spenderades med att utforska staden, piazza san marco (markusplatsen) basilica di san marco (markuskyrkan) alla små mysiga gränder, som inte är fullt lika mysiga när det mörknat ute, broarna, canal grande



Helt sjukt vad mycket turister det var, överallt!! Bilden ovan framställer inte mängden av folk på ett rättvist sätt. Det var så många fler turister än vi kunnat ana. Och gatuförsäljare som gapade och hade sig, och folk som delade ut rosor och låtsades att de inte ville ha betalt för att resan leta rätt på en igen och kräva pengar. Och dyrt var det, restaurangerna vet vilka priser de kan ta, galet. Var inte många från lokalbefolkningen som sågs till. 

Det var nog egentligen först på kvällen som det kändes riktigt skönt, varmt men inte hett, enormt vacker stad frammåt skymningen samt att mängden turister börjat tunnas ut. Vart alla nu tagit vägen då kvällarna ute var som bäst. 

Det sägs att om man kysser sin älskade i en gondol under suckarnas bro  så kommer kärleken att vara för evigt. Så det bestämde vi oss för att göra. 
Suckarnas bro

En gondol var också hutlöst dyrt, 80-100 € beroende på tid på dygnet. Alltså nästan 1000 svenska kronor. Vi hittade dock ett norskt par, Julia och Christoffer, som vi bestämde oss för att dela gondol med. Och jag säger det faktiskt, hur sjukt dyrt det än är att åka gondol så var en fantastisk upplevelse, mysigt, romantiskt att glida fram längs kanalerna mellan husen 



Under vår vistelse han vi även med diverse pizzor, pastarätter, gelato, vin, spritz, cappuccino. Fantastiskt goda pizzor!



En enkel sammanfattning av Venedig var att det var en dyr, men oerhört vacker, turistfälla. Det är kul att ha sett platsen, men jag tror inte att jag återvänder dit. 

Idag anlände vi till Rom men det tar vi en annan dag

Ha det fint!

Selfie - from Sweden with love


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar