söndag 27 juli 2014

Backpacking del 2. München

Vi anlände till München på torsdagmorgonen efter en, för mig trevlig, färd med City Night Line tåget från Berlin. Värre var det för Henke den stackarn vars ryggproblem ställde till det. Tåget var jättemysigt, vi hade sittplatser men de gick att fälla rätt långt bak, hade privata små lampor och konduktören var supertrevlig och delade ut filtar till oss. Läste lite i senaste numret av Womens health innan jag släckte lyset och somnade nästan tvärt. 



När vi vaknade upp på morgonen fick vi veta att tåget inte skulle stanna på München Hauptbahnhof där vi skulle av, varför vet vi inte då många på tåget skulle just dit och hade biljetter dit. Så vi fick byta tåg och åka med ett ICE snabbtåg och färdades således i 230 km/h in till München, fantastiskt fina tåg! (Sverige dags att hänga med i utvecklingen!)
Väl framme skulle vi boka biljetter vidare till Venedig till fredagkvällen men p.g.a fullbokade tåg fick det bli till att ändra planerna och stanna en dag extra.

Henkes föräldrar, som då var på väg hem  efter semestern i kroatien och italien, bestämde sig för att ta vägen förbi München för att spender en kväll med oss, supermys! 
I väntan på att dem skulle anlända så låste vi in ryggsäckarna i skåpen på stationen och gav oss ut på upptäcksfärd i staden. Hittade en härlig servering mitt i ett markadsområde där vi drack öl och åt pretzel




När Jannike och Michael väl anlände packade vi oss i ett litet sunkigt hotellrum och sedan gav vi oss ut på jakt efter mat och öl som vi hittade på Augustiner bräuhaus, en restaurang och ölhall innuti det gamla bryggeriet, vi valde dock uteserveringen


Vi hade så trevligt tillsammans i München att Jannike och Michael bestämde sig för att stanna en dag extra, inte oss emot! Den extra dagen spenderades med att besöka en öl- och oktoberfestmuseum, oktoberfestområder, en och annan gammal kyrka, staden, äta den lokala maten, med andra ord korv och tysk potatissallad, och öl givetvis, är man i München så är man!


Tredje och sista dagen kom och det var dags för Jannike och Michael att fortsätta hemfärden. Jag och Henke skulle vidare mit Venedig med nattåget så under dagen tog vi tåget till Füssen, ett mindre samhälle uppe i de Bayerska alpern, för att besöka Schloss Neuschwanstein, ett riktigt sagoslott som dessutom varit förebild för Törnrosas slott i Disneyfilmerna. Den första, och hittills enda dagen med dåligt väder varför bilder inte ser strålande ut, miljön var dock magiskt vacker uppe i bergen men det gick inte att fånga på bild, googla gärna slottet så får ni se bättre bilder på vad vi såg




Måste ändå säga det att München överträffade alla mina förväntningar! Hade visserligen inte så värst många förväntningar utan det var mest tanken att vi skulle stanna där en kort tid för att det blev för långt att åka direkt från Berlin till Venedig, men München var verkligen en supermysig stad! Dit åker jag gärna igen!

Nu befinner vi oss i vackra Venedig, men den berättelsen får ni ta del av en annan dag

Ha det bra alla!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar