lördag 6 oktober 2012

3 år

Vilken härlig dag vi haft i Stockholm, har gått ca 2 mil totalt. Kyligt men klarblå himmel så solen har värmt rätt bra ändå. Först tog vi itu med drottninggatan, som låg förvånansvärt nära hotellet trots allt. Hittade en liten souvenirbutik där jag köpte en ny snöglob till min samling, blev så glad!

Därefter gick vi vidare till riksdagshuset, tog ett varv runt slottet och sedan in i gamla stan.
Vidare till Södermalm och Katarina kyrka där vi fann Cornelis Vreeswijks och Anna Lindhs gravar.

Sen fick vi syn på globen och gick dit, tog oss en tur i SkyView. Under tiden som vi väntade på vår tur tog vi oss en fika på coffee house by george, chokladtårtan var fantastisk! Så nu har man varit längst upp på globen, rätt mysig åktur. Häftigt att få se Stockholm ovanifrån. Precis som vi gjorde med Berlin i luftballongen förra året.

Sedan skulle vi gå hela vägen tillbaka till hotellet. Stannade på ett jättemysigt ställe på drottninggatan, café hörnet. Jättetrevlig personal, där satt vi och hade det bra en stund innan vi fortsatte vår färd.

Nu är vi tillbaka på hotellet, går runt i morgonrockar och gör oss iordning för kvällen. Restaurangen vi spanade in hade fullbokat när vi ringde dem, men nu hade någon avbokat så vi fick ett bord i alla fall, det ser vi fram emot. Lite champagne blir det också ikväll för att fira vår treårsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar